Uzená krkovica, čimičuri, křenová majonéza a smažená cibule

Autor Patrik Bauer

Uzená krkovica, čimičuri, křenová majonéza a smažená cibule

Suroviny 2 porce: 

Čimičuri – nejvíc svěží bylinková směs k masu:

Olivový olej 300ml 
Vinný ocet 2 lžíce 
4 stroužky česneku nasekaného najemno 
3 červené čili papričky – odrůdu si vyberte podle vašich preferencí 
1 lžíce oregána – (může být čerstvé i sušené) 
špetka soli 
Hrst nasekané hladkolisté petržele 
Pepř (podle chuti) 
 
Vše smíchejte a nechte odpočívat hodinu v chladu.
 

Majonéza s křenem :

6 lžic majonézy 
2 lžíce křenu 
1 lžička citrónové šťávy
1 lžička třtinového cukru 

Vše smíchejte a nechte odpočívat hodinu v chladu. 

Smažená cibule:

1 velká cibule nakrájená na kolečka 
Hladká mouka 
Slunečnicový olej 
 
Oddělená kolečka cibule obalte v mouce a vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte dozlatova. Připravte si ubrousky na které budete usmaženou cibuli pokládat. Odsajete tím přebytečný tuk a cibule vydrží déle křupavá. Smaženou cibuli je potřeba roztahovat a neukládat do vysokých vrstev.

Postup:

Krkovici opečte na ohni nebo na pánvi spolu s houskami. Na spodní část housky přidejte křenovou majonézu, opečenou krkovici, čimičuri a nahoru smaženou cibuli. Vše zaklopte horní částí housky a máte hotovo. 

Sledujte #bobroty na Facebooku

Recepty, rady a hlavně bobrá zábava

Mohlo by vás zajímat.