Hot-dog s blučíííz dipem

Autor Patrik Bauer
blue cheese hot dog

Hot-dog s blučíííz dipem

Extrémně jednoduchý ale božácký hotdog s blučíííz dipem. 

Suroviny :

  • 4ks tenký párek
  • 4ks hot-dog rohlík
  • zkaramelizovaná cibule
  • pažitka hrstka

Suroviny na dip :

  • 250g gorgonzoly
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 5 lžic worchesteru
  • 190g kelímek zakysané smetany
  • 100ml smetany 31%
  • 100ml majonézy
  • sůl, pepř (podle chuti)

Postup dip:

Suroviny smíchejte dohromady. Ideálním nástrojem je tyčový mixér s metličkou. Pokud nemáte, tak si spojte přípravu s posilováním předloktí, bo je třeba vše pořádně promíchat. 

Postup:

Samotné hot-dogy připravte tak, že si rohlík opečte na trošce másla. Pokud máte raději měkký rohlík tak ho dejte na chvíli do páry (ideálně do parní trouby – stačí chvilka) Opečte párky. Do nařízlého rohlíku dejte zkaramelizovanou cibulku, párek, blučíííz dip a nahoru pažitku. 

Zbylý dip si dejte do lednice a použijte do salátu. Skvělý je ledový salát s naší opečenou slaninou – ale to bude další recept. 

Bobrou chuť. 

Sledujte #bobroty na Facebooku

Recepty, rady a hlavně bobrá zábava

Mohlo by vás zajímat.