Pečené jednohubky z minigrilovacích klobás s čedarovou omáčkou

Autor Patrik Bauer

Pečené jednohubky z minigrilovacích klobás s čedarovou omáčkou

Suroviny: 

400g minigrilovacích klobása (2 balení)
1 balení listového těsta (vyberte si to máslové)
2 žloutky na potření

Postup:

Z rozváleného těsta si nařežte čtverečky. Velikost přizpůsobte tak, aby se dala klobáska zabalit, ale musí koukat ven, protože se upeče do zlatova a je božácky křupavá. Zabalené klobásy potřete žloutkem a pečte na 175°C cca 13 minut (každá trouba peče trošku jinak, ale výsledek musí být zlatavý a voňavý) . Upečené klobásy dejte do misky s pečícím papírem vedle dejte čedarovou omáčku a pozvěte partyju, bo to je fakt frajeřina.

Čedarová omáčka:

50g másla
2 lžíce hladké mouky
4dl mléka
100g strouhaného čedaru
špetka soli

Špetka pepře
Hrst hladkolisté petržele nasekané najemno

Postup:

Rozehřejte rendlík a přidejte máslo. Do rozpuštěného másla přidejte mouku a opražte dokud nebude máslová směs světle hnědá. Přidejte mléko a pořáááádně rozšlehejte s máslovou moukou. Provařte tak, aby se vše spojilo a nasypejte nastrouhaný čedar. Stáhněte plamen a přidejte sůl, pepř a hladkolistou petržel. 

Sledujte #bobroty na Facebooku

Recepty, rady a hlavně bobrá zábava

Mohlo by vás zajímat.