
Kovbojské fazole podle mě
Suroviny :
- Uzený bok 200g balení
- Cibule 2 větší
- Červená paprika – 2ks
- Rajský protlak 90g
- Rajčatové pyré -300ml
- Bílé fazole – dvě plechovky
- Česnek – 3 stroužky
- Rozmarýn – dvě větvičky
- Tymián – dvě větvičky
- Špekáčky 4ks
- Minigrilovací klobásy 400g
Postup:
Na pánvi začněte restovat uzený bok, dokud vám nepustí tuk a přidejte cibuli nakrájenou na kostičky. Papriky si nakrájejte na menší kousky a nasypejte k cibuli. Restujte, dokud nezačne cibule hnědnout a přidejte česnek (ten nerestujte dlouho, aby nezhořkl). Do orestované směsi dejte bylinky, protlak a promíchejte. Nalejte rajčatové pyré a hned vzápětí nasypejte fazole. Stačí už jen provařit a dochutit solí a pepřem.
Připravené fazole dejte pryč z ohně a na gril položte špekáčky a minigrilovací klobásy. Jakmile budou opečené, tak je přidejte nahoru. Pánev dejte doprostřed stolu s kusem dobrého chleba a hostina může začít.








