Leberkeeeze v housce

Autor Patrik Bauer

Leberkeeeze v housce

Leberkeeeze s čedarem je jemně vykutrovaná sekaná, kterou si dáváme vždy když jedeme do Rakouska. Naše verze je bez přidaných E a doplněna nebarveným čedarem.

Suroviny:

Suroviny na 2 porce 
  • 4 plátky uzeného boku
  • 400g kysaného zelí
  • Badyán, skořice, 2 lžíce cukru
  • 2 plátky ementálu
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce hrubozrnné horčice
  • 1 červenou cibuli (nakrájenou na kolečka)
  • Nakládané okurky (nakrájené na kolečka)
  • 2 oblíbené housky

Postup:

Tento recept není tolik o vaření jako o míchání. Prostě frajeřina, kterou máte za chvíli hotovou a zároveň tím odstřelíte kohokoli do kosmíru. 

Na začátku zkaramelizujte kysané zelí. Cca 200g kysaného zelí zbaveného vody hoďte na pánev, přidejte cukr, kousek badyánu a skořice. Nechejte zkaramelizovat dokud nebude zelí zlatavohnědé. Zbylých 200g zbavte rovněž vody. Oddělte si zelí a smažte v rozpáleném oleji. Opatrně vytáhněte sítkem a máte skvělé smažené zelí, které vás překvapí svou chutí. 
Majonézu smíchejte s hořčicí a máte omáčku. (eaaaasy)

Na pánvi nebo na grilu opečte leberkéééze, housky a slaninu. Jakmile bude vše opečené, tak můžete začít kompletovat. Spodní housku potřete majonézou s hořčicí, potom dejte zkaramelizované zelí, leberkéééze, ementál, cibuli, okurky a smažené zelí. Spodní část vrchní housky (husté spojení) potřete majonézou s hořčicí. Zaklopte a nezbývá než popřát bobrou chuť. 

 

Sledujte #bobroty na Facebooku

Recepty, rady a hlavně bobrá zábava

Mohlo by vás zajímat.