Bůček burger

Autor Patrik Bauer

Bůček burger

Bůček jíme často i bez příloh, ale někdy se člověk musí odměnit nějakou fajnou kombinací, bo stereotyp je špatný.

Suroviny:

  • 1 kus bůčku v celku
  • 4 housky (Pekařství křižák, Pekárna u hranice, Darina bakery, Pekařství Velička) 
       Marináda
  • 10 lžic sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička uzené papriky
       Mango-avokádová salsa
  • 1 mango
  • 1 větší avokádo 
  • 1 limetka
  • 1 červená cibule 
  • 2 lžíce nasekaného koriandru 
  • 1 lžíce majonézy 
  • sůl, pepř 

Postup:

Marináda – suroviny smíchejte v rendlíku a za stálého míchání (použijte metličku) redukujte dokud nebudete mít sirupovitou konzistenci. 

Bůček potřete marinádou a zabalte do pečícího papíru a alobalu. Vložte na rozpálený gril mimo uhlíky a zaklopte. Po cca 2 hodinách rozbalte a opět potřete marinádou. Bůček vraťte na gril a nechejte zkaramelizovat. 
 
MangoAvo salsu připravíte tak, že vše nakrájíte na malinké kostičky a smícháte. Dochuťte limetou, solí, pepřem a majonézou. 
 

Burger připravíte tak, že si opečete housku a na spodní část dáte salsu, potom navrstvíte naporcovaný bůček (množství dle chuti, ale já bych ho snědl celý) potom čerstvý koriandr a nahoru majonézu. Pak už zbývá vyhodit panty a zahryznout se. 

Bobrou chuť!

Sledujte #bobroty na Facebooku

Recepty, rady a hlavně bobrá zábava

Mohlo by vás zajímat.