Burger: Trhané s coleslawem

Autor Patrik Bauer

Burger: Trhané s coleslawem

Nejjednodušší burger, který jsem kdy dělal. Klasické složení, které musí každého vystřelit z bot. Příprava zabere cca 10 minut.

Suroviny na 4 burgery:

Coleslaw:

  • čtvrt hlávky zelí nakrájené na nudličky
  • jedna menší cibule nakrájená na malé kostičky
  • šťáva z jednoho citrónu
  • lžíce cukru
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • 50g majonézy
  • 50g zakysané smetany
  • dvě lžíce nasekané hladkolisté petržele
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup:

Smíchejte všechny ingredience a nechte 2 hodiny odležet v chladu.

Burger připravíte tak, že si rozdělíte maso na 100g hromádky, které dáte na rozpálenou pánev. Každou hromádku otočte a na ohřátou stranu přidejte čedar. Než se čedar rozpustí, tak opečte na stejné pánvi slaninu. Na další pánvi rozpalte máslo a opečte housky.
Burger zkompletujete tak, že dáte na spodní část žemle salát coleslaw, maso s čedarem, slaninu a na horní část housky majonézy. Zaklopíte a můžete jíst. Buď sníte všecko sami nebo se s někým rozdělíte. To záleží na vás, ale já se o jídlo dělím nerad.

suroviny budger s trhanym
příprava burgeru s trhanym

Sledujte #bobroty na Facebooku

Recepty, rady a hlavně bobrá zábava

Mohlo by vás zajímat.