Restované jelito s jablky ​

Autor Patrik Bauer
jelito-s-jablky

Restované jelito s jablky

Suroviny:

  • 500g jelitový prejt
  • 1 velká červená cibule nakrájená na měsíčky
  • 500g vařených brambor (typ A) nakrájených na větší kostičky
  • 1 jablko nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
  • sůl
  • pepř
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 1 jarní cibulka nakrájená na kolečka
  • Nasekaná hladkolistá petržel
  • lžíce vepřového sádla

Postup:

Dejte na pánev vepřové sádlo a nechejte rozpálit. Nasypejte cibuli a jablka. Restujte dokud jablka nezačnou karamelizovat. Poté přidejte brambory, sůl, pepř a opatrně prohazujte. Jakmile se brambory začnou opékat, tak vsypejte česnek a větvičku rozmarýnu. Prejt rozbalte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte do pánve a restujte na silném plamenu dokud se úplně neorestuje. (prejt je tepelně opracovaný, takže lze jíst i studený, ale opečený je prostě nejlepčí). Na závěr nasypejte jarní cibulku a petržel.

Je to ideální rychlovka, kterou si dáte kdykoliv v zimě, bo zasytí a chutná skvěle. Náš prejt je příjemně majoránkový, takže spolu s rozmarýnem celý pokrm vytuní. Sladkost zkaramelizovaných jablek vám v kombinaci s ostatními ingrediencemi udělá radost.

Sledujte #bobroty na Facebooku

Recepty, rady a hlavně bobrá zábava

Mohlo by vás zajímat.