
Burger: Trhané s coleslawem
Nejjednodušší burger, který jsem kdy dělal. Klasické složení, které musí každého vystřelit z bot. Příprava zabere cca 10 minut.
Suroviny na 4 burgery:
- 400g trhané hovězí
- 4ks žemle od vašeho oblíbeného pekaře
- 8 plátků slaniny
- 160g čedaru
- 40g másla
Coleslaw:
- čtvrt hlávky zelí nakrájené na nudličky
- jedna menší cibule nakrájená na malé kostičky
- šťáva z jednoho citrónu
- lžíce cukru
- 1 nastrouhaná mrkev
- 50g majonézy
- 50g zakysané smetany
- dvě lžíce nasekané hladkolisté petržele
- špetka soli
- špetka pepře
Postup:
Smíchejte všechny ingredience a nechte 2 hodiny odležet v chladu.
Burger připravíte tak, že si rozdělíte maso na 100g hromádky, které dáte na rozpálenou pánev. Každou hromádku otočte a na ohřátou stranu přidejte čedar. Než se čedar rozpustí, tak opečte na stejné pánvi slaninu. Na další pánvi rozpalte máslo a opečte housky.
Burger zkompletujete tak, že dáte na spodní část žemle salát coleslaw, maso s čedarem, slaninu a na horní část housky majonézy. Zaklopíte a můžete jíst. Buď sníte všecko sami nebo se s někým rozdělíte. To záleží na vás, ale já se o jídlo dělím nerad.








