Hovězí pastrami recepty

Autor Patrik Bauer
patrik a pastrami recept

Přinášíme vám pastrami recept nejen na sandwich! Jelikož pastrami není jen o nich, ale také o snídaňových jídlech, jako je vejce benedikt nebo o lehčích jídlech, jako je letní salát se zálivkou z dijónské hořčice. Pastrami může být hlavní surovinou nebo vedlejší v každém případě chutná skvěle. Věřím, že vás recepty osloví a ukážou pestrost s jakou tuto surovinu můžete používat. Pastrami je prostě fenomén právem.

Recept: Vejce Benedikt s pastrami

Suroviny:
1ks žemle (rozřízlá napůl)
80g pastrami
2ks vejce
20g másla

150 g másla
2 žloutky
1 lžíce citrónové šťávy
1/2 lžíce vody
sůl, pepř
Vinný ocet

Připravte si zastřené vejce

Do hrnce s vodou přidejte kapku octa a sůl. Jakmile se začne voda vařit udělejte lžíci vír a rozklepněte vejce. Vařte 2-3 minuty. (TIP: používejte čerstvá vejce mají ideální bílky)

Lanýžová holandská omáčka

Budete potřebovat octovou redukci. Na 1 lžíci octu dejte 3 lžíce vody a lžíci drceného pepře. Zredukujte na jednu třetinu a nechejte vychladit.

Připravte si hrnec s vodou a mísu, která do něj sedne jako pr… na hrnec. Vodu v hrnci přiveďte k varu. Žloutky dejte do mísy. Přidejte octovou redukci a metličkou spolu se žloutky rozmíchejte. Za stálého mícháni přidejte rozpuštěné máslo a lanýžový olej. Míchejte tak dlouho dokud nevznikne hladká omáčka. Přidejte sůl podle chuti.

 

Rozpůlenou žemli opečte na másle. Na každou půlku dejte zprudka opečené plátky pastrami. Poté položte zastřené vejce a nahoru holandskou omáčku. Můžete ozdobit na jemno nasekanýma okurkami cornichons a pažitkou.

Recept: Sandwich pastrami

Suroviny:

100g hovězí pastrami
35g raclette
dva krajíce kváskového chleba

Omáčka:

3 lžíce majonézy,
1 lžíce dijónské hořčice,
1 lžíce kopru,
1 lžička citrónové šťávy,
1 lžíce medu,
špetka soli,

Postup:

Hovězí pastrami ohřejte v páře – případně zprudka na grilu.

Omáčka: Smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, kopr, citrónovou šťávu, med a sůl.

Postup: Mezi dva krajíce dejte raclette a zaklopte. Zapečte v troubě (případně ogrilujte) tak,
aby byl chleba křupavý a raclette mezi chleby rozpuštěný. Dejte krajíce od sebe a natřete dresingem, položte plátky okurek a teplé pastrami.
 
raclete

Vyzrálé hovězí hrudí, které je 3 týdny naložené ve směsi koření a následně tepelně opracované kouřem a vařením. Velmi dobré využití pro sendvičesaláty, tapas.

Přehrát video

A co salát s pastrami?

Tento jednoduchý pastrami recept je skvělý v létě. Pastrami krásně dochutí salát a věřím, že vás celková kombinace mile překvapí.

Suroviny:

Pastrami 80g
Sýr old rotterdam 40g

Směs salátů (římský salát, špenát, friseé, dubový salát)
1ks rajče (nakrájené na plátky)

Zálivka:

Citronová šťáva 2 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Vinný ocet 1 1/2 lžíce
Dijonská hořčice 2 lžíce
Česnek 2 lžičky, mletý
sůl a pepř podle chuti

Suroviny na zálivku smíchejte ve větší misce. Pastrami nakrájejte na jemno a orestujte na pánvi. Lístky salátu s rajčaty a pastrami zamíchejte se zálivkou a můžete servírovat. Ozdobte hoblinkami sýru old rotterdam.

Bobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat.